Modra frankinja Prestige
Modra frankinja prestige

Sortni sestav: 100% modra frankinja
Suho

Dolga maceracija drozge in večletno zorenje vina v lesenih hrastovih sodih samo še dodatno potrjujeta kakovost tega izjemnega vina. Tudi 12 mesečno zorenje vina v novih 225 l sodih, narejenih iz francoskega hrasta, obogati kraljestvo arom in okusa Modre frankinje. Odlično se dopolnjuje z jedmi iz divjačinskega mesa ter raznimi gobami, zelo rada pa se spogleduje tudi s pikantnejšimi siri. Zaradi dolgega zorenja vina v sodih in steklenici je pomembno, da postrežemo s pravilno temperiranim vinom, najbolje med 16 in 18 °C.

 

Chardonnay Prestige

Chardonnay prestige

Sortni sestav: 100% Chardonnay
Suho

Chardonnay Prestige je prvi, ki je začel zgodbo vrhunskih vin linije 1909. Pridelan je iz izbranih grozdnih jagod iz najboljše, s soncem obsijane lege v Vidošičih. Enoletno zorenje na drožeh v novih barik sodčkih mu daje izjemno eleganco.

Vonj je kompleksen, srednje poudarjen, z zrelimi zaznavami v ospredju, najdemo še med, maslo, nekoliko po praženem. V ustih je suho, kisline umirjene, krepkega telesa, z lepim sadnim nabojem v ustih.

Aromo obogati nota lešnika in kruhove skorje. Okus je bogat, kremast z dolgim odhodom. Chardonnay Prestige je izjemna kreacija narave ter popolna vizija vinarja, ki pričara okus nepozabnega vinskega doživetja.

Ujemanje s shrano: ribe, zorjeni siri, testenine