Vse naše penine so pridelane po klasični oziroma šampanjski metodi (fr. Méthode Champenoise). To je najzahtevnejši in najdaljši postopek pridelave penečih se vin, pri katerem poteka sekundarno alkoholno vrenje v steklenici, zaradi česar se tvori ogljikov dioksid in zato mehurčki. Metodo je v 17. stoletju iznašel francoski menih Dom Perignon v francoski provinci Champagne. Zorenje penečega vina, pridelanega po klasični metodi, traja vsaj 15 mesecev, velikokrat pa tudi več.

Metliška penina zelo suha

Sortni sestav: chardonnay, modri pinot, beli pinot
Suho

Metliška penina je belo peneče suho vino, pridelano po tradicionalni klasični metodi sekundarnega alkoholnega vrenja v steklenicah. Osnovno vino je pridelano iz sort chardonnay in beli pinot. Občudujemo lahko bogastvo igrivosti drobnih, kakor v verižice povezanih mehurčkov ogljikovega dioksida, ki se veselo dvigajo na površino vina v kozarcu. Harmonija med vonjem in okusom je popolna. Zaradi suhega okusa Metliške penine je le-ta primerna tudi za aperitiv. Nepogrešljiva je na začetku prijetnih praznovanj. Z Metliško penino postrežemo šele, ko smo jo ohladili na 6 do 8 °C.

Metliška penina polsuha

Sortni sestav: kraljevina, laški rizling
Polsuho

Metliška penina je belo peneče polsuho vino, pridelano po charmat metodi. Ugodno razmerje sort kraljevina in laški rizling ustvarjata prijetnost arome in bogastvo okusa. Je sveža, iskriva, mladostna penina, ki vas bo navdušila z izrazito sadno aromo, nekoliko slajšim okusom ter iskrivimi mehurčki. Metliško penino polsuho lahko uživamo na začetku raznih praznovanj kot aperitiv, lahko pa spijemo kozarček kar tako, ko se veselimo majhnih in velikih uspehov, saj očara s svojo svežino in deluje lahkotno ter prijetno pitno. Ujemanje s hrano: otvoritev prijetnega druženja ali spremljava lažjim sladicam Temperatura serviranja: 6 do 8 °C

Metliška penina rose

Sortni sestav: modra frankinja, žametna črnina
Polsuho

Metliška penina – Rose je peneče polsuho vino, pridelano po tradicionalnem klasičnem postopku sekundarnega alkoholnega vrenja vina v steklenicah. Enoletno zorenje vina na kvasovkah, ter ugodno razmerje sort modra frankinja in žametna črnina ustvarjata prijetnost arome, bogastvo okusa, ter igrivost drobnih mehurčkov. Metliško penino uživamo ohlajeno na 6 do 8 °C.

Črna belokranjka

Sortni sestav: modra frankinja, žametna črnina, šentlovrenka
Suho

Črna Belokranjka je, kot že ime pove, rdeča suha penina. Je penina z izrazito prikupno sadno cvetico. Spominja na jagodičevje in gozdne sadeže, ki se prijetno dopolnjuje z igrivostjo drobnih, prefinjenih mehurčkov.
Je rubinasto rdeče barve, saj ji takšno osnovo daje Metliška črnina PTP, ter izraža sortne lastnosti osnovnega vina, katere so v njem zastopane. Ima vonj drobnega rdečega sadja – jagode, maline in robide, ki se lepo zaznajo v prefinjeni aromi. Je penina s polnim telesom in prijetnimi mehkimi božajočimi tanini.

Muškatna penina

Sortni sestav: 100% rumeni muškat
Polsuho

Muškatna penina je polsuha penina, pridelana iz rumenega muškata po klasični metoda s sekundarno fermentacijo v steklenici. Po fermentaciji vino zori še okrog 11 mesecev na kvasovkah. Na koncu dodamo še liker iz rumenega muškata, pripravljen po hišnem receptu. Muškatna penina je pogosta izbira ljubiteljev slajših, aromatičnih, trend penin. Je lahkotnejša, živahna, osvežujoča penina s preostankom sladkorja, ki očara s svojo značilno muškatno cvetico. Polnjena je v 375 ml stekleničko, ker je namenjena posebnim dogodkom in očarljivim razvadam v dvoje! Temperatura serviranja: 6 do 8 °C.