PRENOVLJENA PRESTIŽNA LINIJA VIN 1909

1909 – prestižna vina edinstvenega karakterja, zorjena v hrastovih sodih, bogate sortne note, z izraženimi značilnostmi belokranjskega terroirja.

Vina naše najprestižnejše linije 1909 so pridelana iz grozdja naših najboljših vinogradniških leg in so rezultat spoštovanja tradicije, vizije odličnosti ter strokovnega znanja našega enologa. Združili smo le najboljše, kar ponuja vinska trta v kombinaciji z edinstvenim belokranjskim terroirjem.

Vina najvišje kakovosti so pridelana le v najboljših letnikih, iz izbranih sort grozdja, ki obetajo najboljši rezultat. Ročno obrano grozdje, skrbno izpeljana maceracija, zorenje v lesenih barik sodčkih daje vinom polnost, strukturo in prefinjen okus.

Ponosni člani linije 1909

Poleg rednega predstavnika linije 1909 – Chardonnay prestige, sta se mu pridružila še Modra frankinja prestige in Beli cuvée prestige.

Ustvarjena so za kulinarično spremljavo izbranih jedi, ki ljubitelje vina popeljejo na edinstveno doživetje. Ta izjemna kolekcija vin predstavlja vrhunec mojstrstva in strasti do vinogradništva, ki je globoko zakoreninjena v tradiciji ter hkrati zazrta v prihodnost.

Zgodba prestižne linije 1909

Naši predniki so pred več kot stotimi leti, 14. novembra 1909, ustanovili prvo vinarsko zadrugo v Metliki in takrat se začne nova pripoved o zadružništvu in vinarstvu v Metliki. Naloga vinarske zadruge je bila pospeševanje in zaščita vinogradništva ter skrb za čim večjo prodajo belokranjskih vin. V zahvalo predanemu delu in trudu našim vinogradnikom in njihovim družinam, smo novo linijo premium segmenta poimenovali 1909, kar zajema več kot 110 letno trdo delo naših vinogradnikov.  Prepričani smo, da se vrhunska kakovost rodi že v vinogradu, zato z neizmerno predanostjo in trudom poskrbimo, da do vinske kleti pripotujejo samo izbrane grozdne jagode, ki jih s posebno strastjo preobrazimo v enkratno umetnino vinarstva. Najboljša vinogradniška lega, kjer se zemlja, trta in sonce ujamejo v popolnosti in predanost naših strokovnjakov, skupaj predstavljata temelj za prefinjenost vin linije 1909.

Če iščete vrhunsko vinsko izkušnjo, se prepustite čarobnosti prestižne linije vin 1909. Ne samo, da boste uživali v izjemnih okusih, temveč boste tudi postali del zgodbe, ki se piše skozi vsak požirek. 1909 – ime, ki si ga boste zapomnili, okus, ki vas bo navdušil in doživetje, ki ga boste delili s svetom.