Najboljši Sauvignon na ocenjevanju vin v Ameriki

Veseli in ponosni smo, da so kar štiri naša vina osvojila medalje na letošnjem mednarodnem ocenjevanju vin  – 𝗚𝗿𝗲𝗮𝘁 𝗔𝗺𝗲𝗿𝗶𝗰𝗮𝗻 𝗜𝗻𝘁𝗲𝗿𝗻𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝗪𝗶𝗻𝗲 𝗖𝗼𝗺𝗽𝗲𝘁𝗶𝘁𝗶𝗼𝗻, kar je izjemen uspeh.

Sauvignon 2020, je dosegel najvišjo oceno ,,Best in Show,, in tako postal zmagovalec sauvignonov v Ameriki.

Gre za eno izmed največjih mednarodnih tekmovanj, kjer vina ocenjujejo najvplivnejši vinski strokovnjaki iz celega sveta. Ponosni smo, da so naša vina prepričala tako zahtevno žirijo.

Poleg najvišje nagrade,, Best in Show,, za najboljši Sauvignon, je Vinska klet Metlika prejela še 2 srebrni in 1 bronasto medaljo.

SREBRNI MEDALJI za:

  • vino Modra frankinja, letnik 2018 in
  • Modra frankinja prestige, letnik 2018 ter

BRONASTO MEDALJO za:

  • Metliško črnino ptp, letnik 2019.

S tem uspehom dokazujemo, da je kakovost naših vin na najvišjem nivoju tako pri zrelih kot svežih, sadnih vinih. Številna priznanja in medalje na najprestižnejših tekmovanjih po svetu potrjujejo konstantno kakovost naših vin in so sad trdega dela, predanosti ter strokovnega znanja celotne ekipe.

Več o rezultatih na spodnji povezavi:

https://wine.raiseaglassfoundation.com/results/2022

Zmagovalni Sauvignon

Za Sauvignon je značilna nežna svetlo rumena barva. Tako aroma kot okus sta izjemno elegantna, všečna, dolgotrajna. Cvetica je sadna, spominja na bezeg, limone in papriko. Suho vino, polnega telesa, s karakterjem, ki v ustih premore mineralno svežino in bogato sortno noto sauvignona. Privlačen sauvignon s prijetnim in dolgim pookusom.