CHARDONNAY je osvojil naziv ŠAMPION na ocenjevanju vin – Vino Slovenija v Gornji Radgoni

Na letošnjem 47. državnem ocenjevanju vin – Vino Slovenija Gornja Radgona, smo ob izredno močni konkurenci slovenskih in tujih vinarjev, prejeli naziv ŠAMPION za vino Chardonnay ter 5 zlatih in 2 srebrni medalji.

Najvišje priznanje »ŠAMPION med belimi suhimi mirnimi vini nearomatičnih sort« je prejelo vino Chardonnay, letnik 2020.

Izraženost sortnih karakteristik, tako v vonju kot tudi v okusu, je zelo visoka. Bogat, harmoničen in suh okus vina daje veliko možnosti za kombinacije v kulinariki slovenske kuhinje. S svojo nevtralno aromo, zlato rumenkasto barve še posebej dobro sodeluje z morskimi jedmi.

V kleti smo nad tem uspehom izredno navdušeni, saj je vsako vino rezultat skrbnega dela naših članov vinogradnikov in strokovne enološke ekipe, ki s posebno predanostjo, strokovnostjo in spoštovanjem do vinogradov in vina, ohranijo v vinu najvišjo kakovost, ki se odraža v prestižnih nagradah in priznanjih tako doma kot po svetu. To je le še potrditev preteklega trdega dela, tradicije in znanja, ki se prenaša iz generacije v generacijo, na kar smo neizmerno ponosni.

Na ocenjevanju vin – Vino Slovenija Gornja Radgona, ki je potekalo od 12. do 14. julija 2021, v prostorih Pomurskega sejma v Gornji Radgoni,  je sodelovalo 150 vinarjev, ki so predstavili 535 vzorcev vin iz 5-ih držav.

Nagrajena vina iz naše kleti:

ŠAMPION:

Chardonnay, letnik 2020

ZLATE MEDALJE:

Metliška penina zelo suha, letnik 2015

Modra frankinja prestige, letnik 2018

Belokranjec PTP, letnik 2020

Metliška črnina PTP (vzorec 2), letnik 2020

Metliška črnina PTP (vzorec 1), letnik 2020

SREBRNI MEDALJI:

Sauvignon, letnik 2020

Rose, letnik 2020