Modra frankinja prestige je postala zmagovalka modrih frankinj v Ameriki ,,Best in Show,,

Na letošnjem priznanem mednarodnem ocenjevanju vin v Ameriki, Great American International Wine Competition, so kar 4 naša vina prejela medaljo, kar je izjemen uspeh. Gre za eno izmed največjih mednarodnih tekmovanj, kjer vina ocenjujejo najvplivnejši vinski strokovnjaki iz celega sveta.

Neizmerno smo ponosni na modro frankinjo prestige, ki je postala absolutna zmagovalka modrih frankinj in tako dosegla najvišjo oceno ,,Best in Show,,. Gre za prestižno priznanje omenjenega tekmovanja, saj do nagrade ,,Best in Show,, dospejo le vina, ki so že prej osvojila najvišja priznanja, kjer so izbrana le najboljša med že tako najbolje ocenjenimi vini.

Poleg nagrade, Best in Show, za najboljšo modro frankinjo, je Vinska klet Metlika prejela tudi 3 bronaste medalje za vina: metliška črnina ptp, letnik 2017, sauvignon, letnik 2019 ter rumeni muškat, letnik 2019.

S tem uspehom dokazujemo, da je kakovost naših vin na najvišjem nivoju tako pri zrelih kot svežih, sadnih vinih. Številna priznanja in medalje na najprestižnejših tekmovanjih po svetu potrjujejo konstantno kakovost naših vin in so sad trdega dela, predanosti ter strokovnega znanja celotne ekipe.

Več o rezultatih na spodnji povezavi:

https://wine.raiseaglassfoundation.com/results/2021