BRONASTA MEDALJA DECANTER

Decanter World Wine Awards (DWWA) je največje in najvplivnejše vinsko ocenjevanje na svetu. Vina ocenjujejo vrhunski strokovnjaki za vino z vsega sveta, kjer gre za zelo stroge kriterije ocenjevanja, zato ima tekmovanje izredno visok ugled na mednarodni ravni.

Na letošnjem ocenjevanju smo prejeli BRONASTO MEDALJO za Modro frankinjo prestige, letnik 2017 ter Decanter COMMENDED za Metliško črnino PTP, letnik 2018.

Vrhunsko kakovost Modre frankinje prestige zagotavljata predvsem skrbno izbrana lega pridelave grozdja z pozorno odbiro grozdja pri trgatvi in zanesljiv tehnološki postopek predelave. Tako ohranimo vse kar je dala narava in hkrati oplemenitimo kakovost vina.  Dodatno dvanajstmesečno zorenje vina v 225 – litrskih sodih iz francoskega hrasta dodatno obogati kraljestvo arom in okusa.

Posebna ljubezen in potrpežljivost vinogradnikov do narave ter natančno spremljanje kakovosti, se odražata tako v kakovosti grozdja kot vina. Ponosni smo na naše strokovnjake v kleti, ki s posebno predanostjo in strastjo ustvarijo tako edinstvena vina.